Nieuwsbrief KOKS Group - maart 2011
UNIEK PARTNERSHIP

In het lastige 2010, waarin de binnenlandse orders achterbleven, kregen we van Reym de opdracht voor het leveren van vier ADR EcoVac vacuŁmwagens. †Prettige bijkomstigheid voor ons was, dat we de productie mochten starten op het moment dat er productieplaatsen over waren. Uniek.
Reym koos wederom voor een vacuŁmwagen met geÔntegreerde gaswasser. Met de deskundige inzet van Reym, draagt deze wagen bij aan een verminderde belasting van het† milieu en optimale veiligheid van de medewerkers.

BIJZONDERE COMBI VOOR INDUSTRIňLE REINIGING

Voor haar industriŽle reinigingswerkzaamheden bestelde Martens Cleaning, onderdeel van de Hoondert Groep, een KOKS EcoVac Evo Combi. Bijzonder aan deze uitvoering zijn de twee Woma hogedrukpompen; een met een werkdruk van 1.000 bar bij een opbrengst van 52 l/min. voor pistool- en kruipslanggebruik; de ander met een capaciteit van 170 bar bij 337 l/min. voor riool- en tankreiniging.

Bijzonderheden: waterring vacuŁmpomp van 2.400 m3/uur, tankinhoud van 11 m3, watertank van 3.000 liter, aangedreven door tussenbak en gebouwd op 3-assig MAN TGS chassis.

VACU‹MWAGEN MET POWER

Van Gansewinkel Industrial Services gaf opdracht voor het leveren van een KOKS ADR EcoVac. Deze vacuŁmwagen op MAN chassis is een echt werkpaard. En ook nog eens een veilige ťn rendabele investering, dankzij het lage toerental van de vacuŁmpomp, het gebruik van hoogwaardige materialen en de eenvoudige, veilige bediening.

(HOGE)DRUK MET KRATTENREINIGING

Vier hogedrukpompen van het type Woma 1503, elektrisch aangedreven en met een 55 kW motor, gingen naar Numafa Cleaning & Logistics. Deze pompen zijn daar aangesloten op een reinigingsinstallatie voor kratten, die worden gebruikt voor de distributie van verse groenten.

POPULAIRE HOGEDRUK-/VACU‹MUNIT

De compacte en wendbare ROM SmartCombi is zeer gewild bij rioolreinigers, loodgieters, aannemers en gemeenten... in eigen land ťn over de grens. Deze duurzame hogedruk-/vacuŁm pick-up unit is naar wens op te bouwen op chassis, tandemasser aanhangwagen of open laadbak en, afhankelijk van de uitvoering, te besturen met rijbewijs B. Met de hogedrukinstallatie kunt u riool-, oppervlakte- en drainagereiniging uitvoeren. Het vacuŁmsysteem is geschikt voor het leegzuigen van septic tanks, vetputten, kolken en ondergelopen kelders. Een topper voor intensief gebruik, maar ook voor inzet bij calamiteiten.

1E INSPECTIEBUS OP AARDGAS

Van Sita Rioolservices kregen we de prachtige order voor het leveren van vier Ibak inspectiebussen; allen met glasvezelkabel uitgevoerd en geschikt voor het succesvolle Panoramo camerasysteem. Met de laatst geleverde bus heeft Sita de primeur, want het is de allereerste Ibak inspectiebus ter wereld die op aardgas draait. Ook voor KOKS is dit een speciaaltje, want de hele inbouw is niet door Ibak, maar door KOKS zelf uitgevoerd. Hiervoor was een Iveco-chassis met bakopbouw de basis.

INSPECTIEBUSSEN DRAAIEN GOED

De twee afgeleverde Ibak inspectiebussen zijn de nummers 16 en 17 voor de firma M.J. Oomen. Beide nieuwe bussen zijn met glasvezelkabel uitgevoerd en dus ook geschikt om met het Panoramo camerasysteem te werken. Behalve voor een Panoramo camera, koos M.J. Oomen tevens voor de traditionele ARGUS-5 camera in combinatie met een KRA-85 camerawagen. Speciaal voor het uitvoeren van putinspecties heeft M.J. Oomen ook nog een Panoramo-SI camera aangeschaft.

SPECIALE OPTIFANT OP MAAT

Wemac nam onlangs haar derde OptiFant 70 veeg-/zuigmachine in gebruik. De opbouw is als kit geleverd door Bucher en in onze nieuwbouwhal geassembleerd en naar wens verder opgebouwd voor inzet in de wegenbouw. Voor het opbouwen van de 7 m3 vuiltank en de1.500 liter watertank is gekozen voor een 2-assig MAN TGS 18.320 chassis. De veegmachine is onder meer uitgerust met een Mercedes Euromot III A opbouwmotor van †90 kW en een extra uitzwenkbaar veegaggregaat.

E-MAXI RANGEERT ALS DE BESTE

Voor het verplaatsen van trams en draaistellen in de remise, heeft HTM Railmaterieel een Zagro E-Maxi afgenomen. Vanwege het werken binnen, waar uitstoot en motorgeluid niet gewenst zijn, wilde HTM graag een elektro-aandrijving. Andere vereisten waren het rangeren van een†38 tons tram door een 18 meter boog, ongekende wendbaarheid met het vermogen om ook dwars op de sporen te verplaatsen en een lage bouwhoogte om draaistellen onder de opgevijzelde tram te kunnen manoeuvreren. De E-Maxi voldoet aan al deze wensen en is met ťťn radiografische afstandsbediening zeer eenvoudig te bedienen, zowel op de weg als op het spoor. Het geringe onderhoud heeft HTM middels een service- overeenkomst uitbesteed aan KOKS.

RUIME KLEINE VEEGMACHINE

Area Reiniging was in de gemeente Emmen al actief met een KOKS-Bucher veegmachine, type CityCat 2020. Naar volle tevredenheid, want ook voor het vegen in de gemeente Hoogeveen heeft ze een nieuwe CityCat 2020 in gebruik genomen. Op verzoek uitgerust met een derde bezem en knikbesturing. De nieuwe generatie CityCat 2020 heeft als extra voordelen een grotere cabine en een Euro 5 dieselmotor.

KOLKENZUIGER-COMBI MAAKT VERHUURVLOOT COMPLEET

Door de grote vraag naar kolkenzuigers en combivoertuigen heeft AQ-RENT de verhuurvloot uitgebreid met een kolkenzuiger-combi. Speciaal voor moeilijk bereikbare en ver gelegen kolken is de wagen voorzien van een zwenkbare telescooparm, die hydraulisch in-en uitschuifbaar is. Ideaal voor het leegzuigen van onder meer kolken, vetputten en rioolgemalen. Dankzij de hogedrukpomp, met een capaciteit van 128 l/min bij 160 bar, kunnen ook rioolstrengen en pompgemalen gereinigd worden. Het zwenkbare†hogedrukhaspel op het achterdeksel is voorzien van 80 meter 3/4" hogedrukslang.

MEGAVAC SKYTIPPER 10.000 NIEUW IN VERHUUR

Nieuw in de verhuurvloot van AQ-RENT is de MegaVac SkyTipper 10.000. Deze allround drogestoffenwagen is geschikt voor al uw zuig-, graaf- en blaaswerkzaamheden en uitgerust met de meest stille blower (10.000 m3/uur) ter wereld. De SkyTipper 10.000 is voorzien van een op afstand bedienbare 8" zuigarm voor ergonomisch zuigen en/of graven. Dankzij het snelwisselsysteem kunnen het afzakdeksel, voor lossen in big bags en containers, en het blaasdeksel, voor het verblazen van producten, in een handomdraai verwisseld worden. Met alle veiligheidsvoorzieningen voldoet deze wagen aan alle geldende SIR-eisen.

FLEETSERVICE IN TREK

Ergert u zich wat betreft uw reinigingsmaterieel ook aan de hoge interne servicekosten, veel stilstand door gespreide keuringen, te veel contactpersonen bij verschillende bedrijven en (keurings)instanties, geen inzicht in kosten en slijtage, en te weinig aandacht voor preventief onderhoud?

KOKS ‘ontzorgt' u graag met onze fleetservice en kan u een totaalpakket aanbieden van snel, deskundig en regelmatig (preventief) onderhoud tegen vooraf vastgestelde tarieven en afspraken. Zo weet u precies waar u aan toe bent, en bent u in staat het maximale uit uw materieel te halen en op de meest veilige manier te werken, voorzien van alle vereiste certifcaten.

Voor vragen kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Marco Hoogland, tel. 072 540 66 99, m.hoogland@koks.com.

KOKS Group bv††† Tel. +31 (0)72 540 66 99††† Fax +31 (0)72 540 55 40††† E-mail: info@koks.com
Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen aan een kennis of collega? Klik dan op deze link.
Mocht u geen prijs stellen op deze e-mail nieuwsbrief van KOKS Group bv, dan kunt afmelden door op deze link te klikken. Is de nieuwsbrief niet leesbaar of klopt de opmaak niet, klik dan hier.